torstai 19. syyskuuta 2013

Lempikaavat 1: Vaihdan farkut verkkarihousuun

Yksi lempikaavojani on Loungers, joka on julkaistu vuonna 2011 Ottobren numerossa 5 (malli 5). Kyseessä on rennot lököhousut, joita olen ommellut kaksin kappalein.

Ensimmäiset pökät valmistuivat Eurokankaasta ostetusta ohuesta collegesta, jossa oli muistaakseni pikkaisen muovia puuvillan joukossa. Kankaassa on hauska juju, jonka vuoksi se päätyi ostoskoriini: kangas on oikealta puolelta harmaa, mutta nurjan puolen "lenkit" ovat vihreät.


Kuten viime viikonloppuna tuli taas todettua, nämä lököverkkarit sopivat loistavasti esim. mökillä hengailuun. Kapea malli takaa, ettei kylmä pääse hiipimään lahkeesta sisään.


Housuissa on helposti ommeltavat taskut: taskunsuu käännetään nurjalle ja taskukappaleet tikataan kiinni etukappaleisiin. 


Taskunsuut olen saanut helposti siisteiksi framilonin avulla. Ensin huolittelin etukappaleen reunan. Sitten ompelin framilonin kiinni kolmipistesiksakilla framilonia hieman venyttäen. Lopuksi käänsin reunan joustavalla suoralla ompeleella tikaten. Alla vilahtaa taskunsuu taskun sisäpuolelta.
 

Harmi vain, että nämä pökät ovat olleen sen verran käytössä, että kangas on alkanut nyppääntyä ikävästi istumalihasten kohdalta (tekis taas mieli sanoa, että hyvä ja halpa on aina kaks eri kangasta).

Toiset samalla kaavalla tehdyt pökät ovat myös Eurokankaasta hankitusta ohuesta collegesta, mutta näissä ei muistaakseni ole keinokuitua mukana. Kummissakaan housuissa ei ole kaavasta poiketen solmimisnauhoja, vaan pelkkä kumppari vyötäröllä.


Jotta ei jäisi sellainen kuva, että täällä on vain löysäilty ja alettu vaipua talviuneen, tässä kuvallinen vihje mökkiviikonlopun ohjelmasta.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti