lauantai 19. lokakuuta 2013

Kirja-arvostelu: Boutique Bead & Wire Jewelry

Sain viime jouluna Joulupukilta lahjaksi Boutique Bead & Wire Jewelry -kirjan (Melody MacDuffee, A Lark Jewelry Book, Lark Books, 2008). En ollut aiemmin tutustunut metallilankaan korumateriaalina. Askastelukaapistani löytyi kuitenkin jo koruntekijän perusvarusteet, eli sivuleikkurit, pyöröpääpihdit ja tasapääpihdit, sekä läjä helmiä ja muita silmukkamerkkien ja yksinkertaisten korva-, kaula- ja rannekorujen valmistukseen sopivia tarvikkeita. Ihan alkeista ei siis tarvinnut aloitella. Eipä silti, kirjassa on erittäin selkeät tekniikkakuvat, joten se sopisi varmasti myös ihan noviisille. Sopivasti piipahdin ystävien kanssa Tallinnassa Karnaluksissa heti joulun jälkeen ja sain siellä täydennettyä helmilaatikkoa puuttuvilla tarvikkeilla.


 Blue note earrings (sivu 48, muokattu lyhyemmiksi)

Kirjan ohjeet on jaoteltu kolmeen vaikeusluokkaan: aluksi, keskivaikeat ja edistyneet. Yllä olevat Blue note earrings -korvakorut kuuluvat helpoimpaan luokkaan. Kirjassa on korvakorujen lisäksi ohjeita kaulakoruihin, käsikoruihin, korukampaan, pariin tiaraan, rintarossiin, hiussolkeen ja sormukseen. Eli kaikkeen mitä prinsessa voisi ikinä haluta. Tyyli on muutenkin erittäin söpöinen ja naisellinen. Harmi vain, että oma sisäinen prinsessani on jossain todella hyvässä piilossa, enkä voisi kuvitella pistäväni suurinta osaa kirjan koruista päälleni edes juhlatilanteissa. Onneksi helmien värien ja tyylin valinnalla korujen ulkonäköön voi vaikuttaa yllättävän paljon ja olenkin aivan ihastunut noihin tekemiini Blue note -korviksiin ja seuraavissa kuvissa oleviin Autumn leaves earrings -korviksiin.


Autumn leaves earrings (sivu 77, näihin tein yhden terälehden vähemmän kuin ohjeessa)

Summa summarum,  Boutique Bead & Wire Jewelry sopii erinomaisesti metallilankatöiden opetteluun aloittelijalle, mutta korujen tyyli on monotoninen, eikä kovin moderni. Mielikuvituksen avulla lukija voi muokata ja soveltaa ohjeita nykyaikaisempien korujen tekoon, mutta aloittelijana kaipaisin enemmän vihjeitä monipuolisempaan tyylien kirjoon.

Loppukaneetiksi vielä varoituksen sana: tekniikkaan jää koukkuun, mm. joululahjapaketeista saattaa löytyä tänä vuonna aikas monta metallilangasta värkättyä juttua :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti