sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Chemise chic

Keskittymishäiriöisen blogista, päivää. Yksikään ompelus ei nyt etene suoraviivaisesti alusta loppuun, vaan teen vähän sitä, hetken tuota ja siinä välissä vielä pikkaisen kolmatta. Yllättävää, että edes joskus syntyy jotain valmista.



SK 1/2014 malli 13 eli pusero
 ...ja sama takaa.

Paita siis jatkaa project Suuri Käsityötä ja kaava on yksi SK 1/2014 lehden Coco Chanel -henkisistä malleista. Koko Coco-osio oli mielestäni pitkästä aikaa mielenkiintoisinta SK:n sisältöä, vaikka oma tyylini onkin aika kaukana klassisesta lady lookista. Tämä malli kuitenkin sopii hyvin vähän rennompaan ja rähjäisempäänkin tyyliin. Kangas on siskolta saatua puuvillatrikoota, jota oli jäljellä L:n muotoinen pala joka riitti projektiin juuri ja juuri. Erinomaista kankaankäyttöä, siis.
En yleensä tee kaavoja tavallisiin t-paitoihin, vaan leikkaan ne mututuntumalta tai vanhojen paitojen perusteella. Tässä mallissa oli jujuna olkakappaleet (jotka olisi voinut leikata raitakankaasta identtisiksi, jos olisi ollut pikkasen fiksumpi), joita halusin tällä kertaa kokeilla kaavan avulla.


Tuli ihan kiva.
Ompelun lomassa käväisin viikonloppuna kirppiksellä ja tein aivan mahtavan löydön. Olin nimittäin päättänyt, että haluan kokeilla SK 4/2013 mallia 1, kotelomekko, jossa on erikoisesti kaavoitetut muotolaskokset. Omasta kaapista ei kuitenkaan löytynyt sopivaa kangasta, jota olisin voinut malliin käyttää (ohjeessa sanotaan, että kankaan pitäisi olla joustavaa ja olin ajatellut aiemmin blogissa nähtyä Marimekon pellavakangasta, joka ei tietenkään jousta). Kirppiksellä vastaani tuli aivan täydellinen kangas tähän projektiin. Joustavaa kuin mikä ja tärkein ominaisuus näkyy alla olevan kuvan lapusta: metrihinta huikeat 2 euroa 8 senttiä! Nyt ei haittaa, vaikka kaava ei istuisi yhtään. Polttokoe osoitti, että kangas on todennäköisesti puuvillaa (tai jotain muuntokuitua), koska se ei sulanut muovin tavoin möykyksi, vaan paloi, tuoksui palaessa paperilta ja muuttui lopuksi tuhkaksi. 

Saas nähdä voiko lopputuotetta pitää, sillä kuosi on aika... krhm... sanotaan vaikka villi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti