sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

No onkos tullut kesä...

Kun muissa blogeissa ollaan kevättunnelmissa, minä olen vielä pikkasen enemmän aikaani edellä ja ajattelen jo kesää. Suuri Käsityö -lehden mallien ompelu jatkuu nimittäin numerosta 5-6/2013. Vuorossa on kaava 4, sortsit.


Kankaanhan ostin muutama viikko sitten Lahdesta Wexleriltä ja taisin siitä vilauttaa kuvan täällä blogissa. Koska kangas on aika paksua, valitsin ulompaan taskupussiin kaapista löytynyttä vuosia vanhaa ohutta ulkoilukangasta, jottei taskuista tulisi liian paksut.


Yleensä en käytä mitään mintunväristä ruskeasta puhumattakaan, eivätkä kuviotkaan oikein ole ominta alaani. Jokin tässä kankaassa sai kuitenkin pienen aivonyrjähdyksen aikaan ja se huusi haluavansa ostoskoriini ja kesäsortseiksi. Epäilen, että ostin mielikuvan hawaijilaisesta linnunmaidon lämpimästä rantaelämästä, enkä oudonväristä kuviokangasta, mutta koska en harrasta kyökkipsykologiaa, totean vain, että ihan kivathan noista tuli.


Miehekkeeni on todennut, etä minulle voi myydä mitä vain, kunhan värjää sen violetiksi. Myönnän, että kiinnostuin aluksi tästä kaavasta koska lehden kuvassa sortsit oli tehty violetista kankaasta. Kaavassa kiehtoi kuitenkin myös erikoinen rakenne. Sortseissa ei nimittäin ole lainkaan vetoketjua tai kuminauhaa, eikä avausmekanismi ole etu-, sivu- eikä takasaumassa, vaan hauskasti taskuihin integroituna.

 


Ohjeessa kiinnitykseen käytetään nappeja, mutta koska en löytänyt nappilaatikostani mitään sopivaa ja nepparilaatikossa oli juuri sopivat nepit, paukuttelin ne kiinnittimiksi (lauantai-iltana noin kello 11, sori naapurit!).

Kaiken kaikkiaan sortsit onnistuivat mielestäni todella hyvin ja jaksoin panostaa yksityiskohtiin, kuten alla olevasta kuvasta näkyy (vaihdoin taskunsuita tikatessa alalangan jotta väri sopisi taskupussin väriin). Vähän harmittaa, etten muistanut leikatessa kohdistaa kuvioita paremmin ja sisempien vyötärökaitaleiden reunat olisi voinut huolitella jotenkin nätimmin. Epäilen myös kaavan istuvuutta kropalleni, koska jalkaa reilusti nostaessa etukappale painaa ikävästi reittä. Toivottavasti housuille löytyy kuitenkin käyttöä, mutta voi olla että tämä jäi ensimmäiseksi ja viimeiseksi kokeiluksi tällä kaavalla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti